4. 7. 2024
A tým
Redakce

˝Za takhle krátkou dobu jsme stihli neskutečně moc práce..˝

Martin Kheil má za sebou sraz reprezentace v Poděbradech i turnaj ve španělské Melille.

"Já bych tento dvoutýdenní reprezentační sraz zhodnotil určitě pozitivně, jelikož jsme za takhle krátkou dobu stihli neskutečně moc práce. Hlavní myšlenkou kempu bylo zlepšit každého individuálně i se zlepšit jako tým do budoucna. To složení, ve kterém jsme se sešli, nám vše hrozně ulehčilo. Byli jsme tam super parta kluků, všichni se sebou vzájemně vycházeli. I když se někdo znal kratší, někdo delší dobu, tak si po chvilce každý s každým sedl.

Musím říct, že trenérský tým byl skvělý a celkově i podmínky pro trénování byly nadstandardní, to nám v naší práci taky určitě pomohlo.

Jak kemp v Poděbradech, tak turnaj v Melille nám všem daly hodně zkušeností, už jen tím, že jsme hráli proti klukům, co nastupují v Eurolize nebo ve vyšších ligách. Každému to nějakým způsobem otevřelo oči.

Řekl bych, že těch 14 dní nám všem ukázalo, na čem aktuálně zapracovat v off-season a taky v nadcházejících sezónách, což je teď to nejdůležitější.."


Reprezentační výběr do 23 let odehrál na turnaji v Melille pod vedením trenéra Diega Ocampa tři utkání.

V prvním zápase proti mladíkům ze Španělska zvítězili Češi 77:67. Zbývající dvě střetnutí skončila těsnými prohrami českého výběru - Německo 79:81, USA 79:82.

Martin Kheil nastoupil v zápasech průměrně na 10 minut a zapsal 8 bodů + 2 doskoky/ zápas.


Trenér Ocampo k turnaji řekl:

"Celý turnaj byl pro nás úžasnou a velmi důležitou zkušeností. Byl tu určitý hráčský mix, vytvořila se dobrá chemie a dokázali jsme být konkurenceschopní i v těžkých situacích, kdy přicházela únava, a střely nepadaly, o což mi šlo. Ano, prohráli jsme dva zápasy těsně, ale důležité bylo se z toho poučit. Můžu říct, že mě překvapilo, jakou chemii si tento výběr dokázal vytvořit a také jakou měl disciplínu. Byl konkurenceschopný a velmi dobře pracoval v zápasech i v trénincích.”

Zdroj:cz.basketball

Fotogalerie

generální partneři

Hlavní partneři