6. 9. 2024
A tým
Redakce

Jordan Oupoh od nové sezóny v BK Olomoucko

Po dlouhých letech se Jordy přesouvá z Jindřichova Hradce za další basketbalovou výzvou. Novou sezónu odehraje v kádru BK Olomoucko.

Jordy je odchovancem jindřichohradeckého basketbalu. Do zápasu poprvé nastoupil v sezóně 2014/2015. V posledních dvou sezónách (22/23 & 23/24) nastupoval jak za tým juniorů, tak v A týmu GBA Lions.

Za A tým odehrál dohromady 47 zápasů.

V sezóně 22/23 byl stříbrný na MČR Juniorů, v předchozí sezóně 21/22 s týmem U17 slavil bronz na MČR U17.


"V BK Lions jsem nastoupil do přípravky poprvé v devíti letech a basket jsem si hned zamiloval, ať už díky trenérům, kterým patří veliké díky, nebo skvělé partě kluků.

Přechod do GBA byl super. Úplně nová zkušenost a řekl bych, že i první náhled do profesionálního basketbalu. Akademie mi pomohla v mém rozvoji a to ať už na hřišti, tak i mimo něj. Všechen kredit patří trenérům. V basketbalu jsem se nejvíce posunul v individuálních dovednostech, na které se kladl veliký důraz. Mimo to jsem mohl poznat spoustu nových přátel z různých zemí.

Když jsem pak začal v posledních letech nastupovat i za A tým, cítil jsem největší rozdíl po fyzické stránce, hra je rychlejší a zkušenosti hrají opravdu velikou roli.

Každá sezóna byla něčím výjimečná, ale nejvíce vzpomínám na naší sezónu s U17. Jako tým jsme drželi při sobě a myslím si, že na tuto sezónu budeme všichni vzpomínat jenom v tom dobrém, i když nedopadla tak, jak jsme si představovali a my si odnesli “pouze” bronzovou medaili.

BK Olomoucko jsem si vybral hlavně kvůli osobnímu rozvoji a posunu jak v basketbalu, tak i v životě. Příprava je v plném proudu a já si pomalu zvykám na vše nové.


Klukům v Jindřichově Hradci držím palce a doufám, že se jim bude dařit. Už se moc těším, až se utkáme a já si budu moct opět zahrát na své domácí palubovce, před kamarády, rodinou a známými tvářemi."


Jordy, držíme palce a těšíme se na vzájemné souboje!

generální partneři

Hlavní partneři