C6, 1. liga, 17. 3. 2024

Tuři Svitavy

77:88

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec


Andrej Červenka o výhře na půdě Svitav


V okleštěné sestavě a s hráči širšího kádru jsme si i tak zvládli poradit s Tury a domů si přivezli výhru. Komentář k utkání přidává trenér A týmu.

"Na poslední utkání nadstavbové části jsme cestovali s vědomím, že vítězství v dlouhodobé soutěži máme zabezpečeno. I díky tomu příprava na play-off pro celý tým už začala s předstihem a mohli jsme dát trošku vydechnout hráčům, kteří odtáhli převážnou část sezóny a také získat čas na doléčení malých drobných zranění.

Druhým cílem v utkání bylo dát mladším a nově příchozím hráčům prostor a velkou minutáž. Myslím, že se to podařilo na výbornou. Předvedli koncentrovaný výkon, hlavně v prvních třech čtvrtinách kluci byli schopni hrát na obou polovinách to, co jsme si řekli. V obraně jsme soupeře nepustili k lehkým střelám pod košem a když už, tak se na to svitavští museli nadřít. Naopak v útoku jsme hráli s lehkostí. Určitě pomohlo to, že jsme byli schopni trefovat střely za 3 body a je potřeba také vyzdvihnout výkon nově příchozího Dana Kölbla, který určil trend na obranné půli, dokázal dělat hodně tlaku na míč a narušoval rozehrávku domácích. To, že se teď i trefoval, je jenom plus.

Všichni hráči, kteří do toho utkání nastoupili určitě potěšili výkonem a myslím si, že jsme navnadili fanoušky na už to blížící se play-off. Tímto bych chtěl všechny fanoušky basketu, kteří nás v sezóně podporují, pozvat na první zápas čtvrtfinále v pátek v 19:00 doma. Určitě vás budeme potřebovat. Věřím, že spolu vytvoříme pravé domácí prostředí a peklo pro soupeře."

Sestřih toho nejlepšího na našem >YouTube kanále<


generální partneři

Hlavní partneři