#45

Filip Novotný

  • Datum narození 13. 3. 2000
  • Věk 24
  • Výška 193cm
  • Národnost CZE
  • Post SG

    Ostatní hráči

Kdy a kde jsi začínal s basketbalem a kdo tě k němu přivedl?

S basketbalem jsem začal, když mi bylo 9 let. Nebyl to ale první sport, který jsem dělal. Předtím jsem se věnoval například tenisu, ale basketbalový svět mě pohltil daleko víc. Moje začátky směřují na Sokol Pražský, kde jsem celkem strávil více než devět let. Tehdy mě k basketbalu přivedli rodiče, ale zejména táta, který sám basketbal kdysi hrál.

Máš nějaký basketbalový vzor?

V životě mám vzorů více, ale můj basketbalový vzor je určitě Steph Curry. Líbí se mi to, jak dokázal změnit styl hry a to především střelbou za 3 body, ve které exceluje. Dokáže střílet s vysokou úspěšností i z velké dálky a hlavně jeho tříbodová střelba není jen o klasickém catch and shoot, ale má velkou část střelby po driblingu.


Jakého největšího úspěchu jsi v basketbale dosáhl?

Co se týmového úspěchu týká, tak rozhodně to, když jsme s klubem GBA získali v juniorské extralize titul Mistři ČR U19 v roce 2019. Rok předtím jsme obsadili i páté místo na juniorské eurolize v Bělehradě. Můj prozatímní největší osobní úspěch v basketbalu je možnost trénovat s naším současným trenérem Gilbertem Abrahamem, jelikož je to právě on, kdo mě dělá stále lepším hráčem.


Jak dlouho žiješ v J. Hradci a jaký k němu máš vztah?

V Jindřichově Hradci bydlím už dva a půl roku a jsem tady moc spokojený. Jsem člověk, co má rád svůj klid a tady mi to naprosto vyhovuje. Všude se zde dá dojít pěšky, i z bytu do haly to mám pár minut. Město je to krásné.


Jak trávíš volný čas, když zrovna nehraješ basketbal?

Když mám volno, snažím se co nejvíc regenerovat a odpočívat. Rád si čtu knížky nebo sleduju basketbalové zápasy, ať už českou ligu nebo NBA. Hodně času také strávím se svojí přítelkyní.


Kde se vidíš za pět let, jaké máš plány do budoucna?

To je těžká otázka pro každého sportovce. Soustředím se radši na to, co je tady a teď než na budoucnost. Doufám ale, že budu zdravý a šťastný a budu nadále profesionálním basketbalistou.


Za jaké basketbalové kluby jsi hrál, než jsi přišel do Jindřichova Hradce?

První klub byl Sokol Pražský, mezitím jsem strávil půl sezóny v Plzni. Poté následoval klub GBA v Praze a v Jindřichově Hradci. Mimo to jsem hostoval na Kladně, v Benešově a na Žižkově.

Statistiky

# B 2B 3B VAL DO DU DC AS
45 375 43 88 260 70 37 107 45

generální partneři

Hlavní partneři