#0

Štěpán Borovka

  • Datum narození 16. 4. 2000
  • Věk 24
  • Výška 194cm
  • Národnost CZE
  • Post SG

    Ostatní hráči



Kdy a kde jsi začínal s basketbalem a kdo tě k němu přivedl?

S basketbalem jsem začínal tady v Jindřichově Hradci. Začínal jsem asi ve 3-4 letech, kdy jsem chodil s mamkou na tréninky, kde pomáhala trénovat a taky na její basketbalové zápasy. Takže k basketu mě přivedla mamka.


Máš nějaký basketbalový vzor?

Prvním a do současnosti mým největším basketbalovým vzorem je Kobe Bryant a potom to je asi Giannis Antetokounmpo, kdy jeho pracovitost musí obdivovat každý, kdo to s basketem myslí vážně.


Jakého největšího úspěchu jsi v basketbale dosáhl?

Mým největším úspěchem je získání stříbrné medaile na Mistroství Evropy divize B kategorie U20 v Portugalsku s českým národním týmem.


Jak dlouho žiješ v Jindřichově Hradci a jaký k němu máš vztah?

V Jindřichově Hradci žiju od narození doposud, až na 3 roky, které jsem strávil na škole v Prostějově. Město mám v srdci jako každý správný Hradečák.


Jak trávíš volný čas, když zrovna nehraješ basketbal?

Volný čas se snažím trávit produktivně. Ať už je to čtení knížek nebo zajímání se o Bitcoin a ekonomii, ke které mám blízko. Společně s hraním basketu jsem ještě studentem 2. ročníku ekonomické fakulty na Jihočeské univerzitě a v neposlední řadě je to i trávení času společně s kamarády.


Kde se vidíš za pět let, jaké máš plány do budoucna?

Hlavní plán do budoucna je dělat věci, které mě bude bavit a naplňovat. Rád bych se dostal do klubu, který bude hrát Champions League, taky bych rád dokončil úspěšně školu a nakonec vytvářel nějakou další hodnotu pro lidi ať už svým podnikáním a nebo něčím jiným.


Za jaké basketbalové kluby jsi hrál, než jsi přišel do Jindřichova Hradce?

Během své kariéry jsem hrál v mládeži za týmy Jindřichova Hradce a Sršňů Písek. Potom jsem přestoupil do Orlů Prostějov. Po skončení mládeže jsem se vrátil zpátky do mužského týmu sem do Jindřichova Hradce

Statistiky

# B 2B 3B VAL DO DU DC AS
14 154 49 8 153 57 20 77 27

generální partneři

Hlavní partneři