8. kolo, NBL, 19. 10. 2024

GBA Fruko-Schulz Jindřichův Hradec

99:89pr

vs

vs

Basket Brno

1. Čtvrtina: 21:18

2. Čtvrtina: 22:12

3. Čtvrtina: 17:18

4. Čtvrtina: 16:28

Prodloužení: 9:9; 14:4


Dvě prodloužení a první výhra sezóny!


V domácím utkání jsme 30 minut měli navrch a i do poslední čtvrtiny jsme vstupovali se slušným náskokem 12 bodů. Přesto se nám nevyhnulo další závěrečné drama. Tentokrát se šťastným koncem.

Došlo na dokonce dvě prodloužení, kdy v tom prvním jsme konec odvraceli v posledních vteřinách..

Nejlepšími střelci na naší straně byli: Cole Bajema (31 + 8), Malik Pope (14 + 5), Tomáš Valentíny (12 + 8), Junior Kemm (12 + 4) a Jaron Fairweather (11 + 4).

Za hosty se prosadili nejvíce: Ethan Chargios (20 +12), Richard Bálint (20 + 2), Viktor Půlpán (17 + 13) a Adam Kejval (16 + 8).

Kompletní statistiky najdete na NBL.BASKETBALL

Andrej Červenka: "Chtěl bych v první řadě poděkovat našim hráčům a fanouškům. Pro nás je to velké vítězství. Trochu jsme se dostávali do krize.. Začít soutěž 0-6 nebylo úplně ideální, ale myslím, že dnes jsme ukázali charakter. Po většinu toho zápasu jsme byli nahoře, to, co jsme si řekli, fungovalo. V druhém poločase nás velmi zbrzdila zóna soupeře a my jsme, tím, jak musíme do týmu zakomponovat nové tváře, trochu měli problém najít si ty střely, jak jsme chtěli. Na konci to bylo trochu o štěstí, ale štěstí přeje připraveným a to my jsme dnes byli. Jsem hrozně rád za první vítězství, za to, jak všichni kluci bojovali a že nás fanoušci přišli podpořit."


Tomáš Jansa: "Samozřejmě jsem rád, že konečně přišla ta první výhra. Hodně jsme dřeli, šli jsme za tím, poslední dva týdny jsme se na trénincích nadřeli dost, myslím, že jsme šli do zápasu dobře připraveni a i jsme to dlouho ukazovali. Pak, bohužel, ta koncovka zase nebyla ideální, možná jsme měli i nějaké "flashbacky" ze zápasu s Ústím, kdy to bylo tady doma dost podobně. Naštěstí se to přiklonilo na druhou stranu. Řekl bych, že i to štěstí bylo hodně potřeba. Jak v prvním, tak druhém prodloužení. Jsem hrozně rád za tu výhru, jsem rád, že fanoušky to bavilo, atmosféra dnes byla skvěla. A doufám, že budeme pokračovat a přidáme brzy další výhry."


Kompletní pozápasové ohlasy včetně trenéra a hráče hostů si můžete pustit na našem youtube: Tisková konference 8. kolo NBL: GBA Fruko-Schulz Jindřichův Hradec - Basket Brno (youtube.com)


generální partneři

Hlavní partneři