21. 11. 2021
A tým
Filip Hraba

Pozápasový článek ke včerejšímu utkání v Hradci Králové

HK x GBA Fio banka Jindřichův Hradec

Pozápasový článek

Do včerejšího zápasu v Hradci Králové jsme nenastoupili dobře. Soupeř v začátku trefil dvě trojky, přidal jumper z dvoubodové vzdálenosti a náš tým si byl nucen vybrat velmi rychlý timeout. Poté, co náš hlavní trenér Gilbert Abraham náš celek restartoval, jsme se dostali do utkání. Zbytek první čtvrtiny byl velmi vyrovnaný, Peterka trefil v závěru trojku, která rozhodla o stavu prvního dějství 26:23 pro sokoly.
Zbytek utkání v podstatě probíhal v duchu, kdy jsme si dokázali vypracovat druhé šance díky naší dominanci na doskoku, ale soupeř kontroval pomocí svých přesných střel zpoza tříbodového oblouku. Utkání se zlomilo v začátku čtvrté čtvrtiny, kdy si soupeř vybojoval dvacetibodové vedení, na které už jsme nedokázali odpovědět a zápas jsme prohráli 102:85.
V tomto zápase soupeř využil naší zmatené obrany. Celková úspěšnost Hradce Králové z pole byla 60% (39/65), stříleli s úspěšností 54% zpoza tříbodového oblouku (19/35) a 66% z dvoubodové vzdálenosti (20/30). Náš tým naopak dominoval na doskoku, kde jsme měli jasnou převahu (25/48), a také v kategorii šancí z druhých pokusů (7/23).
Oslnivým výkonem se blýskla naše nová posila Craig Victor II, za 19 minut stihl 18 bodů a 8 doskoků. Náš rozehrávač Jordan Strawberry se prezentoval 17 body a 7 doskoky. Lukáš Stegbauer a Marek Welsch přidali každý 13 bodů.
Bylo vidět, že nám na perimetru citelně chyběl top scorer ligy Torin Dorn. Do zápasu nezasáhl ani Chimobi Ikegwuruka, jehož houževnatou obranu bychom včera jistě využili. Mobi hrál důležitý zápas ve své kategorii U19 o první příčku tabulky a i díky jeho skvělému výkonu (15 bodů, 20 doskoků, 4 asistence, 5 získaných míčů a 3 bloky) jeho tým zvítězil v prodloužení 96:93!
Sečteno a podtrženo, včera nám chyběli dva hráči a do zápasu zasáhli dva noví borci, kteří se po rozkoukání z letadla prakticky ocitli na hřišti v Hradci Králové. Reprezentační pauzu plně využijeme k zapojení nováčků do našeho systému a vrátíme se nebezpečnější, než kdy dříve! Náš další zápas odehrajeme 2.12. (netradičně ve čtvrtek) od 19:00 v Jindřichově Hradci proti USK Praha!

Pozápasové vyjádření Gilberta Abrahama:

Chtěl bych smeknout před Hradcem Králové, odváděli skvělou práci ve střelbě po celý zápas. Měli úspěšnost trojek 54%. My jsme dominovali na doskoku. Nebyli jsme úspěšní v bránění střelců zejména na konci zápasu, kdy jsme je nechávali volné. A to nás spolu se ztrátami stálo zápas, dnes jsme měli nejvíce ztrát za celou sezónu. Tyto dva problémy musíme vyřešit.


Pozápasové vyjádření Lukáše Stegbauera:
Bohužel to pro nás nedopadlo vůbec dobře. Myslím, že jsme se tři čtvrtiny drželi na dosah vítězství. To, co jsme dělali v předešlých zápasech, že tam byla rotace a další věci, to jsme ale v tomto zápase nedělali, a to nás právě stálo vítězství. Musíme se ponaučit z chyb, jít dál a věřím, že vítězství zase přijde.


We entered yesterdays game with very slow pace, our opponent hit two quick threes, one two point jumper and forced us to take an early timeout. Our head coach Gilbert Abraham managed to restart our group and we got back into the game. The rest of the quarter was very competitive, in the end, Peterka hit three pointer to take the lead, score after the first was 26:23.
The first 3 quarters of the game were very equally matched, we dominated the rebounding battle and second point chances, but the opponent countered with three point scoring. The beginning of the fourth quarter decided the game, our opponent created 20 point lead and we couldn't answer, the game ended 102:85.
Hradec Králové took advantage of our confused defense, they shoot 60% from the field (39/65) and 54% from behind the three point arch (19/35). We dominated the rebounding battle (25/48) and second chance points (7/23).
Craig Victor II introduced himself with brilliant performance, in 19 minutes Craig scored 18 points and recorded 8 rebounds. Jordan Strawberry scored 17 points and added 7 rebounds. Lukáš Stegbauer and Marek Welsch scored 13 points each.
The absence of Torin Dorn was very noticable and we also missed Chimobi Ikegwuruka, who would contribute to our effort with his tenacious defense for sure. Mobi played and important game in his category (U19) and he played big role in our overtime win 96:93! Mobi recored 15 points, 20 rebounds, 4 assists, 5 steals and 3 blocks.
Bottom line is that we missed our ace player TD and Mobi yesteday and our two new additions basically stepped out of the plane right into their first KNBL game. We will get back to the lab, we will use the little break from KNBL games to add Craig and Will to our system and we will be more dangerous than ever! Our next game takes place on 2nd December at 19:00 local time in JH against USK Prague.


Postgame comments from our head coach Gilbert Abraham:
I want to give a lot of credit to Hradec Králové, they did an excelent job at shooting the ball, this game they shot 60% from the field for the entire game and 54% from the three and ultimately that's what I think this game came down to. We dominated the rebounding but we were not successful at guarding their shooters, that's what cost us the game as well as turnovers. We definitely need to clean that up. We added new players and this is part of what happens. Again a lot of credit to Hradec Králové, they did a good job and we have to get better at not turning the ball over and of course at defending the shooters.
Postgame comments from Lukáš Stegbauer:
Unfortunately for us this game didn't go our way at all. I think it was competitive game for three quarters and we had victory in our grasp. But we lacked rotation and that was the reason why we lost. We have to learn from our mistakes, keep marching forward and I believe, we will start winning.






generální partneři

Hlavní partneři