30. 9. 2024
A tým
Redakce

Muzeum autíček partnerem utkání proti Pardubicím

Ve 4. kole NBL, ve středu 2. 10., vyzveme doma pardubickou Beksu. Ve spolupráci s partnerem utkání jsme si pro fanoušky připravili poločasovou soutěž.

Muzeum autíček najdete na Vysočině, na zámku Příseka nedaleko od Jihlavy. Muzeum se rozprostírá ve čtyřech podlažích zámku a nabízí více než 11 500 exponátů. Kromě autíček zde uvidíte i letadla, vláčky, hry a jiné staré hračky.

Najdete zde expozici československé produkce podniků z let 1910–1991, a to především Ites, Směr, Igra, Kovap, Kaden, Merkur a další. Zároveň i nemalé množství modelů vyprodukovaných v zahraničí, například v Německu, USA, SSSR, Polsku, Japonsku a dalších zemích, unikátní sbírku šlapacích autíček nebo i panenky, zajímavé hry či kuchyňky. Při prohlídce muzea se dozvíte více o české společnosti Abrex, která se zabývá výrobu tradičních sběratelských kovových modelů aut a motocyklů československé a české produkce. Na trhu působí již od roku 1998 a jejím hlavním cílem je především postupné zmapování kompletní produkce mladoboleslavské automobilky Škoda od roku 1905 až po současnost. Součástí muzea je i herna pro děti.

Prohlídku můžete zakončit v přilehlé kavárně, nevšedně zrekonstruované stodole. Mimo příjemného posezení u vynikající kávy, zákusku či jiného občerstvení, zde firma Abrex vystavuje archiv své dosavadní výroby autíček, který skýtá přibližně 1 500 kusů (například autentické provedení modelů Škoda – Laurin & Klement, Praga, Tatra i motocykly Jawa) a nabízí k prodeji kovové modely současné produkce.


V naší poločasové soutěži budeme soutěžit o jeden z modelů autíčka a navíc i o dvě vstupenky přímo do Muzea autíček. Do soutěže se můžete přihlásit ve vstupní hale u našich asistentek.

Více informací o muzeu najdete na Muzeum autíček (muzeumauticek.cz)

Těšíme se ve středu!



generální partneři

Hlavní partneři