18. kolo, 1. liga, 26. 1. 2024

Slavoj BK Litoměřice

95:87

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec


Trenér o prohře v Litoměřicích


​K poslednímu kolu základní části jsme cestovali do Litoměřic. K prohře přidává komentář Andrej Červenka.

"Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Nějakým způsobem tam od minulé sezóny a play-off série vzniká taková malá rivalita. A je to tým, který má pro nás nepříjemné zbraně, vzhledem k tomu, co přinášíme do toho utkání my.

Každopádně, znovu jsme začali zle a to byl možná takový klíč k naší prohře. Za stavu 11:0 jsme se sice bez problému dokazali vrátit do utkání, několikrát jsme vedli. A ani si nemyslím, že nám to vzalo energii. Spíš to ale dodalo takové sebevědomí do hlav domácích hráčů, kteří pak v tom utkání byli možná hladovější po vítězství, což je smutné vzhledem k tomu, že náš věkový průměr je asi nejnižší v soutěži. Nějaká vnitřní motivace týmu se u soupeře projevila více, bylo to vidět v situacích získávání těch 50:50 míčů, kdy záleží jen na tom, kdo to chce víc.

Roli hrála i naše špatně zvládnutá koncovka, kdy se nám nedařilo soupeře zastavovat v jejich silných stránkách. Oni 5 minut před koncem trefili tři trojky po sobě a my jako kdybychom nedokázali udělat dvě nebo tři zastavení v obraně, abychom se dokázali chytit a naskočit na tu vítěznou vlnu.

Každopádně základní část máme za sebou, v tabulce jsme skončili první a pořád máme všechno ve svých rukách. Určitě do nadstavby půjdeme s touhle myšlenkou - zajistit si co nejlepší postavení před play-off. Víme, že všechna utkání od tohoto momentu jsou velmi důležitá a může to pro nás znamenat skvělou výchozí pozici před vyřazovací částí. Zvláště, pokud se nám podaří hájit domácí palubovku, jako tomu bylo doteď, a zvládnout nadstavbovou skupinu tak, jak si představujeme."


Podrobnosti a statistiky na webu cz.basketball


Sestřih toho nejlepšího můžete sledovat na našem YouTube











generální partneři

Hlavní partneři