13. kolo, 1. liga, 8. 12. 2023

BK Lokomotiva Plzeň

77:80

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec

1. Čtvrtina: 20:22

2. Čtvrtina: 18:21

3. Čtvrtina: 23:20

4. Čtvrtina: 16:17


Vítězství v Plzni


Utkání v Plzni bylo do posledních chvil vyrovnané. Svůj komentář k náročnému utkání přidává Andrej Červenka, trenér A týmu.

"Jsme rádi za vítězství, které se ale nerodilo úplně lehce.

I když po většinu utkání jsme ten průběh a vývoj jakž takž kontrolovali, nikdy jsme se nedokázali dostat k většímu vedení. Když už to vypadalo ve třetí čtvrtině, soupeř se po našich chybách, kdy jsme nebyli schopni zakončit několik dobře vypracovaných útoků po sobě košem, dostal zpátky na dostřel.

Utkání pak šlo do koncovky, kterou jsme tentokrát zvládli.

V průběhu zápasu jsme se nedokázali dostat do ofenzivního rytmu, ale v obraně jsme zase ukázali solidní momenty. Hráči, oproti třeba domácímu vzájemnému utkání, byli schopni pokrýt nebezpečné hráče soupeře ve chvíli, kdy se lámal chléb. Může nás určitě těšit výhra na doskoku - 23 útočných doskoků je skvělé číslo. Naší celoplošnou obranou se nám také podařilo vybojovat několik lehkých míčů.

Hráči znovu ukázali charakter. V utkání, kde se tolik střelecky nedaří, kdy se hodně hráčů do toho utkání jakoby ofenzivně nedostalo, jsme i tak našli způsob jak zvítězit na těžké palubovce soupeře z Plzně a před závěrečným utkáním v kalendářním roce nám to určitě dodalo energii do žil.

V neděli nastoupíme proti Chomutovu, který jsme sice venku porazili, ale to vítězství se rodilo velice těžce. Víme, že nás čeká utkání, u kterého musíme být maximálně koncentrovaní, ale určitě jdeme naproti výhře, abychom kalendářní rok 2023 zakončili na vítězné vlně."


Nedělní utkání startuje v 16:00.


generální partneři

Hlavní partneři