3. kolo, KNBL 2021/22, 25. 9. 2021

GBA LIONS Jindřichův Hradec

75:82

vs

vs

Královští sokoli

1. Čtvrtina: 15:23

2. Čtvrtina: 33:50

3. Čtvrtina: 58:67


Po vyrovnané koncovce prohráváme náš první domácí zápas proti Hradci Králové 75:82


Tento zápas bychom nazvali "Zápasem dvou poločasů"

Do našeho prvního domácího zápasu jsme nastoupili velmi nervózně. Nedařilo se nám v útoku, ale opět jsme propadali zejména v obraně. Naši podkošoví hráči si rychle nabalili fauly a v tomto úseku nás pivoti Hradce Králové výrazně přehrávali. Výsledkem bylo, že jsme 2 minuty před koncem prvního poločasu prohrávali největším rozdílem zápasu 25:49. V tom okmažiku z pohledu fanoušků mohl zápas vypadat na "ručník". Důležité však bylo, že jsme zvedli hlavu a snížili jsme skóre poločasu na rozdíl 17 bodů. Začátkem druhého poločasu se situace naprosto otočila. Nastoupili jsme na soupeře agresivní obranou, což vedlo k postupnému snižování 17 bodového manka a soupeř se musel začít strachovat o výsledek zápasu. 48 vteřin před koncem zápasu jsme se dostali na rozdíl dvou bodů. V koncovce se bohužel pro nás projevila větší zkušenost a sehranost hostujícího týmu, který si závěr zápasu již pohlídal.

V prvním poločase jsme obdrželi 50 bodů. Ve druhém poločase jsme obrželi pouhých 33 bodů, přesto, že jsme byli v závěru poločasu nuceni takticky faulovat, abychom zastavili čas a poslali hráče hostujících na čáru trestného hodu. I přes včerejší porážku je vidět zlepšení naší hry zejména na obranné polovině. Chtěli bychom poděkovat našim fanouškům v hale, za vytvoření tradiční, domácí bouřlivé atmosféry, která nám dala potřebnou energii k zdramatizování koncovky zápasu!

Nejužitečnějším hráčem zápasu byl Torin Dorn, který předvedl fenomenální výkon s validitou 35 a zároveň byl nejlepším střelcem zápasu s 26 body. K tomu zvádl 7 doskoků, 5 asistencí, 4 zisky, 2 bloky a získal na sebe 8 faulů. Náš druhý nejužitečnější hráč byl Cam Gregory s validitou 15. Zapsal 14 bodů a 6 doskoků. Naším třetím nejužitečnějším hráčem byl Lukáš Stegbauer s validitou 11 a dal 13 bodů (3 trojky).

Pozápasové vyjádření našeho hlavního trenéra Gilberta Abrahama:

Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně. Spoustu věcí, na kterých denně pracujeme, jsme v první půli nedokázali úspěšně provést. Ve druhé půli jsme dokázali odpovědět dobrou obranou. Zápas tak byl mnohem napínavější, protože jsme předvedli smršť a hráli jsme tak, jak musíme hrát. Nejdůležitější věc pro mladý tým, je umět dokončit zápas proti zkušeným týmům. Náš protivník má velmi zkušený tým a my jsme v konci neodvedli dobrou práci a vítězně jsme neuzavřeli zápas, i když jsme k tomu měli příležitost. Respektujeme našeho soupeře a to, jak hrál.

Pozápasové vyjádření Torina Dorna:

Zápas jsme začali velmi špatně. Což se nám nesmí stávat, musíme zápasy začínat mnohem lépe, protože návrat z 20 bodové díry je náročný. Ale jsem hrdý na to, jak jsme se v druhé půli vzepřeli. Zkrátka jsme nepředvedli dost, abychom dnes vyhráli. V zápase jsem viděl dobré momenty, díky nimž se můžeme zlepšovat. Prostě musíme dál dřít.

Náš další zápas hrajeme již ve středu na palubovce USK Praha a další domácí zápas se hraje již příští sobotu 2.10. od 18:00 proti týmu Sluneta Ústí nad Labem.

GBA Fio banka – Královští sokoli 75:82 (15:23, 33:50, 58:67)

Naše body: Dorn 26, Gregory 14, Stegbauer 13, Steere 7, Linhart 6, Smith 5, Borovka 4
Body Hradce Králové: 18 Pavlovic, 14 Sedmák, 13 Stamenkovic, 10 Pešakovic, 7 Škranc and Vujovic, 6 Šoula, 5 Peterka, 2 Goga

generální partneři

Hlavní partneři