C2, 1. liga, 27. 2. 2024

Královští sokoli

95:93

vs

vs

GBA LIONS Jindřichův Hradec


Z Hradce Králové s těsnou prohrou


Komentář k utkání přidává trenér Andrej Červenka.

"K dohrávanému utkání 2. kola nadstavby jsme vycestovali do Hradce Králové, kde jsme měli možnost se pobít o průběžné první místo v tabulce a hodně naklonit misku vah k tomu, abychom získali do playoff výhodu domácího prostředí.

Určitě to byla pro nás taková malá zkouška toho, jak jsme schopni se vypořádat s venkovním prostředím a možnost získat, myslím, že poprvé v sezóně, opravdu velkou výhru na palubovce soupeře.

Ten vstup do utkání byl solidní, co se týče útočné taktiky. Po většinu utkání se nám v útoku dařilo nacházet si otevřené pozice a proměňovat je.

Rozhodujícím faktorem té prohry byla naše neschopnost konzistentně zastavovat soupeře. Bylo tam množství individuálních chyb, které pak trochu vyústily ve frustraci hlavně na obranné půli. To jsou situace, ze kterých se musíme poučit, musíme se v nich polepšit a zpátky získat takovou tu lehkost, se kterou jsme hráli a dát do toho více srdíčka. Minimálně na obranné půli působit víc kompaktnějším a bojovnějším dojmem.

Ten závěr, kdy to vypadalo, že utkání máme pod kontrolou, nám nevyšel a dvě ztráty v posledních dvou minutách nějakým způsobem podtrhly to, co se nám nedařilo celé utkání - vážit si míč a mít ho pod kontrolou a celkově kontrolovat to tempo utkání.

Tak, jak jsme se Svitavami plní emocí a bojovnosti byli schopni zvrátit domácí utkání, tak tentokrát jsme o ten zápas přišli a bohužel si odnášíme prohru.

Do další fáze je důležité, že ta prohra je jenom o dva body. A my se budeme snažit dostat zpět na vítěznou vlnu v nejbližším utkání v Opavě, které, navzdory tomu, že Opava tady odehrála slabý zápas, určitě nebude jednoduché a v domácím prostředí je právě Opava schopna potrápit každého soupeře."


generální partneři

Hlavní partneři